субота, 11 червня 2022 10:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський відповів на петицію щодо виїзду чоловіків за кордон

Зеленський відповів на петицію щодо виїзду чоловіків за кордон
Президент зазначив, що організаційне керівництво мобілізацією в Україні здійснює уряд. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський прокоментував петицію про скасування заборони на виїзд за кордон чоловікам призовного віку.

Захист суверенітету України є обов'язком громадян, а права і свободи людини можуть бути обмежені під час воєнного стану. Президент доручив прем'єрові Денису Шмигалю взяти в роботу питання, порушені у петиції, повідомляє Офіс президента.

"Я звернувся до прем'єра з проханням комплексно опрацювати порушені в електронній петиції пропозиції, звернувши особливу увагу на дотримання конституційних прав громадян. А також запобігання і виявлення можливих правопорушень, пов'язаних з корупцією, зокрема серед співробітників прикордонних пунктів пропуску і територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Про результати розгляду порушених питань автора електронної петиції буде поінформовано", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрахували, скільки ухилянтів намагалися втекти з України від початку війни

Президент наголосив, що українці дійсно, згідно з Конституцією України, можуть вільно залишати її межі. Але зараз в країні запроваджено воєнний стан, який є винятком із закону. Скасувати ці обмеження можна буде лише по завершенні дії воєнного стану.

Водночас він звернув увагу на питання пріоритету призову добровольців. Президент зазначив, що організаційне керівництво мобілізацією в Україні здійснює уряд.

Зеленський також нагадав, що правила перетину держкордону України встановлюються Кабміном, зокрема й на період дії воєнного стану.

У травні електронна петиція з вимогою скасувати заборону на виїзд з України чоловіків віком від 18 до 60 років та запровадити пріоритет призову під час мобілізації добровольців набрала необхідні для розгляду президентом 25 тис. підписів.

8 червня радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив, що виїзд чоловіків з України за кордон, можливо, скоро буде доступний. Дискусія щодо цього питання зрушилася з мертвої точки.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відповів на петицію щодо виїзду чоловіків за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі