середа, 13 грудня 2023 09:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський у США перелічив головні успіхи України на фронті

Зеленський у США перелічив головні успіхи України на фронті
Президент у США нагадав, що українці знищили ядро "вагнерівців". Фото: president.gov.ua

Україна досягла серйозних успіхів на полі бою, зокрема знищила ядро російських найманців приватної військової компанії "Вагнер", добилася переможних позицій у Чорному морі та не зупинятиметься на цьому.

Україна продовжуватиме знищувати ворогів, заявив у Сполучених Штатах Америки президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з американським лідером Джо Байденом у Вашингтоні, передає "Укрінформ".

"Наші хлопці знищили 20 тисяч "вагнерівців". Це серйозні терористи, які наводили хаос повсюди: на Африканському континенті, виконували операції в Сирії, в Україні. Ядра цієї терористичної організації вже немає. Це зробила Україна", - підкреслив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський після зустрічі з Байденом назвав цілі України на 2024 рік

Зеленський наголосив, що успіхи на фронті далися Україні непросто. Українська сторона понесла великі втрати, але однак, це трапилося. ЗСУ досягли переможних позицій у Чорному морі, знищивши військові кораблі та відігнавши російський флот до територіальних вод РФ.

"Так, вони досі залишаються у Чорному морі біля нашого - тимчасово окупованого - Криму, але ми над цим будемо працювати й надалі", - зауважив він.

Україна звільнила 50% захоплених територій, додав президент.

Президенти зустрілися у Білому домі у вівторок. Перед цим Зеленський говорив зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном.

11 грудня Зеленський розпочав візит до США. Президент України зустрівся із міністром оборони США Ллойдом Остіном і головою Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльзом Брауном.

Зеленський здійснює уже третій з початку повномасштабної російської агресії візит до США.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський у США перелічив головні успіхи України на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі