понеділок, 11 грудня 2023 20:47

Зеленський розпочав візит до США: із ким відбулася перша зустріч

Президент України Володимир Зеленський розпочав візит до Сполучених Штатів Америки.

Зеленський зустрівся із міністром оборони Ллойдом Остіном та головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Чарльзом Брауном у Національному університеті оборони США.

Автор: t.me/V_Zelenskiy_official
  Президент України Володимир Зеленський, міністр оборони США Ллойд Остін і голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльз Браун
Президент України Володимир Зеленський, міністр оборони США Ллойд Остін і голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльз Браун

"Обговорили виклики для глобальної безпеки, розвиток подій на фронті та подальшу українсько-американську співпрацю у сфері оборони", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба зустрівся із Сіярто - говорили годину

"Я вдячний США за виконання наших домовленостей, особливо щодо посилення протиповітряної оборони, а також міністру Остіну та генералу Брауну за їхнє особисте лідерство", - сказав Зеленський.

Зеленський здійснює уже третій з початку повномасштабної війни візит до США. Президент Джозеф Байден прийматиме українського лідера у Білому домі.

Минулого тижня Байден у спеціальному зверненні закликав американський Конгрес терміново ухвалити нове фінансування для подальших пакетів допомоги Україні.

6 грудня США оголосили про надання Україні нового пакета військової допомоги на $175 млн.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розпочав візит до США: із ким відбулася перша зустріч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі