середа, 06 грудня 2023 21:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Республіканці, не робіть подарунок Путіну: Байден виголосив жорстку промову про допомогу Україні

Республіканці, не робіть подарунок Путіну: Байден виголосив жорстку промову про допомогу Україні
Рішення про допомогу Україні не може чекати, заявив президент США Джозеф Байден. Фото: Getty Images

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден у спеціальному зверненні закликав американський Конгрес терміново ухвалити нове фінансування для подальших пакетів допомоги Україні.

Про це у середу повідомив "Голос Америки".

Байден закликав законодавців відкласти партійні розбіжності і негайно затвердити додаткову підтримку Україні.

"Це не може чекати. Конгресу необхідно ухвалити додаткове фінансування для України до того, як вони перервуться на святкові канікули", - заявив президент США.

"Щиро кажучи, я думаю, що це приголомшливо, що ми дійшли до цього моменту. Республіканці у Конгресі готові зробити Путіну найбільший подарунок, на який він може сподіватися, і відмовитися від нашого глобального лідерства", - сказав Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ за 24 години відбили 70 атак росіян

"Російські сили вчиняють воєнні злочини. Це вражає. Хто готовий відступити від того, щоб змусити Путіна відповісти за це? Хто з нас готовий це зробити? За останні майже два роки відважний народ України не дозволив Росії перемогти на полі бою. Вони перемогли над амбіціями Путіна домінувати над Україною. І народ США може й має пишатись тим, що вони уможливили успіх України завдяки постійному постачанню озброєння й боєприпасів", - сказав Байден.

Байден також сказав, що Кремль не збирався зупинятись на Україні й планував "іти далі".

І якби президент РФ Володимир Путін атакував будь-яку країну НАТО, обов'язком США було б захистити цього союзника: "Ми не хочемо, щоб американські війська воювали із російськими, і зараз цього немає ".

"Ми не можемо дозволити Путіну перемогти. Будь-яке переривання у нашій здатності допомагати Україні чітко підсилює позицію Путіна", - заявив президент США.

7 листопада демократи у Сенаті США заблокували законопроєкт республіканців про допомогу Ізраїлю окремо від України, за який проголосувала Палата представників.

Демократи представили пакет фінансування національної безпеки на близько $111 млрд для надання допомоги Україні та Ізраїлю. А також заходів, спрямованих на захист південного кордону США.

Сьогодні США оголосили про надання Україні чергового пакета військової допомоги на $175 млн.

Зараз ви читаєте новину «Республіканці, не робіть подарунок Путіну: Байден виголосив жорстку промову про допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі