середа, 12 липня 2023 14:19

Зеленський підсумував результати саміту НАТО для України

Зеленський підсумував результати саміту НАТО для України
Україні запропонували гарантії безпеки на шляху до НАТО. Фото: president.gov.ua

Для України результати саміту Північноатлантичного альянсу, який проходить у Литві, хороші, хоча й не ідеальні.

Про це президент Володимир Зеленський заявив 12 липня під час спільної пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, передає Gazeta.ua.

"Ми обговорили наші очікування від саміту НАТО. Важливий результат, що Україна не потребує плану дій щодо членства на цьому шляху. Я дякую за ці важливі кроки. Знаю, скільки було різних розмов і домовленостей через це. Результати саміту гарні, але якби було запрошення в НАТО, вони були б ідеальні", – сказав президент, усміхаючись до генсека НАТО Столтенберга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Сербії анонсував "чудові подарунки" для України стосовно ЄС

Він додав, що Україні запропонували гарантії безпеки на шляху до НАТО, але наголосив, що не замість членства в Альянсі.

"Є дуже позитивні новини щодо нових пакетів оборонної підтримки від партнерів. На полях саміту ми вже почали ці зустрічі і маємо такі домовленості. Я за це дякую кожному з лідерів, які ці пакети нам запропонували", – зазначив Зеленський.

Нині немає жодної ясності щодо умов майбутнього членства України в НАТО. Зокрема невідомо, коли і ким вони будуть сформульовані, сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Україна зможе стати членом НАТО лише після перемоги у війні з Росією. А поки що західні партнери мають підтримувати Україну всім необхідним.

Литва вважає рішення союзників на саміті НАТО щодо України у Вільнюсі "максимальним" із усього, чого могли досягти країни-члени Альянсу.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський підсумував результати саміту НАТО для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі