четвер, 29 червня 2023 23:23

Зеленський може не поїхати на саміт НАТО: в чому причина

Зеленський може не поїхати на саміт НАТО: в чому причина
Президент Володимир Зеленський очікує конкретних рішень від лідерів НАТО щодо України. Фото: ОП

Президенту Володимиру Зеленському "немає сенсу й не буде часу їхати" до Вільнюсу на саміт НАТО, якщо там "не буде результату".

Лідери Альянсу повинні показати свою мужність щодо України. Про це в інтерв'ю Reuters cказав заступник керівника Офісу президента, дипломатичний радник Зеленського Ігор Жовква.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія має просити, щоб Україну прийняли в НАТО – Зеленський

"Президент не поїде... на саміт, якщо лідери будуть схильні демонструвати або будуть демонструвати дефіцит мужності, тоді як Україна з усією мужністю, волею й силою і високим бойовим духом бореться проти російської агресії", – сказав він.

На думку радника Зеленського, Україна зараз ближча до отримання запрошення, ніж "пів року тому".

Раніше Зеленський заявляв, що розуміє неможливість вступу України до НАТО під час війни. Проте не бачить сенсу брати участь у саміті НАТО у Вільнюсі, якщо за підсумками Україна не отримає конкретних сигналів щодо того, коли вона може приєднатися до Альянсу.

Саміт НАТО відбудеться 11-12 липня у столиці Литви Вільнюсі.

Вступ України у Північноатлантичний альянс вже підтримали 20 країн-членів НАТО. Велика Британія підтримає вступ України до Північноатлантичного альянсу за спрощеною процедурою.

Водночас генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що запрошення України до членства в Альянсі не буде обговорюватися під час саміту у Вільнюсі.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський може не поїхати на саміт НАТО: в чому причина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі