середа, 28 червня 2023 16:21

Росія має просити, щоб Україну прийняли в НАТО – Зеленський

Росія має просити, щоб Україну прийняли в НАТО – Зеленський
Як повноправний член НАТО Україна гарантуватиме, що в нашому регіоні пануватиме мир і свобода, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: nazk.gov.ua

Російські Федерація повинна б була зараз просити, щоб Україну прийняли до НАТО.

Про це сказав президент Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді.

"Росія як ніхто зацікавлена в безпеці на своїх міжнародно визнаних кордонах. А, отже, і Росія теж зацікавлена в Україні в НАТО. Цього може бути комусь не видно лише з московських чи валдайських бункерів, весь світ це бачить", – заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон розкрив пакет допомоги для України на пів мільярда

Також президент сказав, що українців не повинно хвилювати майбутнє Росії після її поразки у війні та "чи подолає свобода стіни Кремля".

"Українців хвилює лише те, щоб ніколи знов російський реваншизм не перетнув кордони нашої держави. Як повноправний член НАТО Україна гарантуватиме, що в нашому регіоні пануватиме мир і свобода. І для Росії зараз було би правильно просити, щоб Україну прийняли в НАТО, бо члени НАТО обороняються, не знищують", – сказав Зеленський.

Вступ України у НАТО вже підтримали 20 країн-членів організації. Велика Британія підтримає вступ України до Північноатлантичного альянсу за спрощеною процедурою.

Зараз ви читаєте новину «Росія має просити, щоб Україну прийняли в НАТО – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі