середа, 01 листопада 2017 11:25

Затримання сина Авакова: Холодницький розповів нові подробиці

Затримання сина Авакова: Холодницький розповів нові подробиці
Сину міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександру пропонуватимуть заставу у 5 млн грн. Фото: програма "Схеми"

Прокуратура клопотатиме про арешт підозрюваних у справі, де фігурує син міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександр, з альтернативною заставою у 14 млн грн.

Про це заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький журналістам.

"Вчора на нову стадію вийшло провадження за фактом можливої розтрати державних коштів при закупівлі рюкзаків МВС. Затримали трьох осіб, їм повідомили про підозру. На цей час вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Дететективи направили на погодження клопотання про обрання запобіжного заходу - тримання під вартою з альтернативою внесення відповідних застав усім трьом підозрюваним.

Підозрюваних ознайомлюють з клопотанням про запобіжний захід", - розповів він.

"По 5 мільйонів для колишнього заступника міністра внутрішніх справ та ще одної особи і 4 мільйона для підприємця, який виготовляв ці рюкзаки. Тобто, загальна сума застави на трьох становить 14 мільйонів. Це та сума збитків, які інкримінують детективи", - заявив Холодницький.

Також керівник САП заявив: "Давайте вже переходити у правову площину, а не популістичну. Зараз починається лише перша стадія кримінального процесу... Ми пам'ятаємо статтю 62 Конституції, що ніхто не може вважатися винуватим, доки немає рішення суду".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилося відео затримання Авакова-молодшого

31 жовтня НАБУ провело обшуки у родини міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра. Обшуки проводили в рамках розслідування щодо рюкзаків, які МВС закупило наприкінці 2014 року - на початку 2015-го.

Пізніше стало відомо про затримання сина Авакова та екс-заступника глави МВС Сергія Чеботаря.

Зараз ви читаєте новину «Затримання сина Авакова: Холодницький розповів нові подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі