понеділок, 27 березня 2023 10:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Захарова "розродилася" новою брехнею про війну в Україні

Захарова "розродилася" новою брехнею про війну в Україні
Маніпуляцію поширив також російський диктатор Володимир Путін. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 27 березня.

Прессекретарка міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова поширила чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у понеділок пресслужба ЦПД в Telegram.

"Діти, які опинилися в Європі після так званої евакуації з України, регулярно стикаються з проблемами маргіналізації в різних її проявах, аж до сексуальної експлуатації та секс-трафіку", – заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведєв погрожує Німеччині війною

Маніпуляцію поширив також російський диктатор Володимир Путін, коментуючи постачання Україні снарядів зі збідненим ураном:

"Вони не відносяться до зброї масового ураження, але сердечник створює так званий радіаційний пил, і в цьому сенсі вони відносяться до зброї найнебезпечнішого характеру. РФ має чим відповісти. У нас сотні тисяч таких снарядів. Ми їх поки що не застосовуємо".

Російський політолог Андрій Кошкін заявив, що Китай нібито намагається вирішити конфлікт, який Сполучені Штати Америки створили довкола України. Це – дезінформація, попереджають в РНБО.

"Президент Володимир Зеленський хоче загальмувати процес зближення Китаю та РФ і відсунути можливість мирного врегулювання – це йому поставили як завдання у Вашингтоні", – сказав Кошкін.

Снаряди зі збідненим ураном можуть краще пробивати броню. Передача їх ЗСУ не є ядерною ескалацією, заявив міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі. Він додав, що зараз лише Росія постійно порушує ядерне питання.

Зараз ви читаєте новину «Захарова "розродилася" новою брехнею про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі