понеділок, 11 квітня 2022 09:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Забороною ОБСЄ Росія намагається приховати сліди воєнних злочинів - Денісова

Забороною ОБСЄ Росія намагається приховати сліди воєнних злочинів - Денісова
РФ приховує сліди воєнних злочинів. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

На тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей заборонили Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ.

На думку омбудсмена Людмили Денісової, так Росія хоче приховати сліди своїх воєнних злочинів. Про це написала у Facebook.

Залишити псевдореспубліки представники місії мають до 30 квітня. Їм потрібно також вивезти своє майно й виконати фінансові зобов'язання на території так званої ДНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію потрібно позбавити членства в ОБСЄ - Кулеба

Неозброєні спостерігачі ОБСЄ моніторили ситуацію з дотримання прав людини й гуманітарну ситуацію як у зоні конфлікту на Донбасі, так і на всій території України. І готували звіти про це.

"Заборонивши діяльність місії на тимчасово окупованій території Донецької області, представники злочинної адміністрації РФ намагаються приховувати сліди своїх воєнних злочинів і підтверджують свідомий вибір на користь подальшого ведення агресивної війни проти України", - підкреслила Денісова.

У так званій ДНР заявили, що представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ мають покинути територію псевдореспубліки. Терористи заявили, що діяльність місії є неправомірною.

Зараз ви читаєте новину «Забороною ОБСЄ Росія намагається приховати сліди воєнних злочинів - Денісова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі