вівторок, 09 липня 2013 11:55

"Вони самі його прикриють" — експерт про тіньовий уряд "Свободи"

"Вони самі його прикриють" — експерт про тіньовий уряд "Свободи"
Фото: job-sbu.org

"Свобода" створює Уряд національної альтернативи для піару свого лідера Олега Тягнибока, як кандидата в президенти. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політтехнолог Тарас Березовець.

"Уряд національної альтернативи є рімейком технологій, які використовували Партія регіонів та "Батьківщина". Єдиний успішний тіньовий Кабмін здійснили "регіонали" у 2006 році. Тоді вони отримали перше місце на парламентських виборах, а Віктор Янукович зміг стати прем'єром. Багато "тіньовиків" перейшли до його уряду. А от у "Батьківщини" шансів перевести хоча б одного міністра було не багато", - зазначив він.

Експерт впевнений, що потрібно звернути увагу на персональних склад нової структури. "У "бютівців" головою хоча б був Сергій Соболєв — людина, яка адекватно розбирається в економіці. А от по "Свободі" є питання. У них навіть були проблеми із формуванням списку на вибори — збирали кандидатів по містах і селах. Що вже говорити про формування такого уряду. Замахнулися на занадто велику мету", -  пояснив Березовець.

За його словами, така ініціатива без участі решти опозиційних сил має мало перспективи для реалізації. "УДАРу та "Батьківщині" тепер не з руки приєднуватися до молодшого партнера. Хоча через цю подію вони не пересваряться. Мезальянс трьох політичних сил почав давати тріщини. Першим відійшов УДАР. Тепер і з "Батьківщиною" є непорозуміння. Бо якщо вона реагуватиме, то це означатиме, що визнає цю ініціативу сильнішою за власні розробки", - наголосив політтехнолог.

Говорячи про те, як правильно було б створити тіньовий уряд, Березовець зауважив: "Потрібно було запрошувати не виключно депутатів та членів партії, а залучати людей із середовища поза парламентом. Виходити треба із питань професіоналізму. Оскільки цього зроблено не було, то я не бачу перспективи у цього уряду. Через декілька місяців вони самі його прикриють".

Зараз ви читаєте новину «"Вони самі його прикриють" — експерт про тіньовий уряд "Свободи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі