вівторок, 12 лютого 2013 09:46

"Вони хотіли нагнути депутатів. Не вийшло. Зараз ламають хребет парламентаризму" - Порошенко

"Вони хотіли нагнути депутатів. Не вийшло. Зараз ламають хребет парламентаризму" - Порошенко
Фото: svit24.net

У влади не вийшло нагнути депутатів, тому зараз вона ламає хребет судовій системі та парламентаризму.

Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив бізнесмен, народний депутат Петро Порошенко, коментуючи рішення Вищого адміністративного суду, який позбавив мандатів народних депутатів Павла Балогу і Олександра Домбровського.

"7 суддів ВАСУ у порушенні всіх законів, не дочекавшись позивача, не проаналізувавши доказів, прийняли рішення, щоби позбавити (депутатів) мандатів, які вони надавали", - обурився він.

Порошенко зауважив: "Вони хотіли нагнути депутатів. Не вийшло. Зараз цим рішенням хочуть зламати хребет — теж не вийде. Бо хребет зараз ламається українській судовій системі, українському парламентаризму".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів підтримала ідею вирішення долі депутатів Балоги та Домбровського у КСУ

Нардеп переконаний, що зараз всі політичні сили мають об'єднатися у цьому питанні і протистояти "безпардонності влади".

"Якщо суддя приймає рішення, на яке йому не давав жодних повноважень ні закон, ні Конституція, то завтра вони приймуть рішення про те, щоби не зважаючи на мораторій щодо застосування смертної кари, розстріляти когось. Прийде слідчий, не сподобається йому якась позиція, вважатиме, що він є пресдтавник закону і застосує зброю у вас вдома. Ця позиція, тобто абсолютна безпардонність влади, на сьогоднішній день має бути жорстко засуджена всіма силами у парламенті", - наголосив він.

Порошенко додав: "Так діяти по відношенню до української демократії, української Конституції та закону не можна".

 

Зараз ви читаєте новину «"Вони хотіли нагнути депутатів. Не вийшло. Зараз ламають хребет парламентаризму" - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі