понеділок, 20 січня 2014 12:50

Влада може придушити Майдан за 48 годин, але почнеться партизанщина - політолог

Влада може придушити Майдан за 48 годин, але почнеться партизанщина - політолог
Андрій Золотарьов Фото: Golos.ua

Силовий конфлікт на вулиці Грушевського спровокувала і влада і опозиція і зовнішні чинники.

Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

"Опозицію влада обнулила і стерла. Обтерла фактично об неї ноги 16 січня. До цього опозиція, хоча б умовно, контролювала події.Люди побачили, що опозиція - нуль, що в неї немає плану і вона нічого не взмозі вдіяти, тому вдались до радикальних дій", - зауважив експерт.

За словами Золотарьова, опозиція два місяці "годувала казками" народ.

"Це призвело до політичної імпотенції опозиції", - підкреслив політолог.

Серед зовнішніх чинників, які вплинули на посилення протестних настроїв у Києві, за словами експерта стало розуміння майданівцями того, що виступи західних політиків зводяться лише до розмов.

"Зовнішній чинник іде і від північного сусіда. Я так гадаю, є певна умова, що ніякі додаткові гроші не надійдуть, доки не буде вирішена проблема політичної стабілізації. Хоча б через коліно. Саме тому ми 16 січня побачили такий "юридичний аншлюз". Коли те, що в Росії вводили протягом двох років, в Україні прийняли за кілька хвилин. І це не могло не призвести до тих подій, які відбуваються", - заявив Золотарьов.

Експерт зазначив, що подальший розвиток подій може розвиватися лише у двох напрямках: або переговори, або війна.

"Справжня війна - уже з загиблими, з пораненими, з полоненими. І ця війна ні до чого іншого, як до розколу України призвести не може. Тому, якщо ескалація насилля піде далі, то про соборну Україну можна буде забути", - зауважив політолог.

"Якщо влада піде у наступ, то буде ескалація насилля. З військової точки зору у влади достатньо ресурсів для того, щоби в найближчі 48 годин придушити Майдан. Але це призведе до партизанської боротьби", - додав експерт.

Разом з тим, Золотарьов зазначив, що влада зацікавлена у тому, щоб Кличко залишився "дієздатним лідером опозиції".

 

 

 

Зараз ви читаєте новину «Влада може придушити Майдан за 48 годин, але почнеться партизанщина - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі