середа, 12 червня 2013 08:26

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Власенко запевнив, що не говорив із представниками ЄС про лікування Тимошенко за кордоном

Власенко запевнив, що не говорив із представниками ЄС про лікування Тимошенко за кордоном
Юлія Тимошенко. Фото: kp.ua

Спостережна місія Європарламенту Пета Кокса й Олександра Квасьнєвського не обговорювала з захисником екс-прем'єра Юлії Тимошенко, можливість її лікування за кордоном.

Про це повідомив захисник колишньої чиновниці Сергій Власенко в ефірі 5 каналу, передає "Українська правда".

"Представники Європейського парламенту Пет Кокс і Алєксандр Квасьнєвський були в Україні 2 тижні тому. Вони проводили зустрічі, в тому числі, із захистом Тимошенко", - розповів він.

"Ми обговорювали різні питання, на жаль, зміст яких я розкривати не можу. Але вони не стосувалися того питання, про яке ви говорите (лікування в Німеччині)", - додав Власенко.

"Їхня робота полягає в тому, що вони отримали від ЄС мандат на моніторинг виконання Україною тих умов, які європейська спільнота висунула українській владі для того, щоб підписати угоду про асоціацію", - нагадав захисник.

Як відомо, лікарі клініки "Шаріте" (Берлін, Німеччина) Карл Макс Айнхойпл і Анетт Рейсхауер у понеділок оглянули Тимошенко й рекомендували їй поновити інвазивну терапію.

Айнхойпл повідомив, що йдеться про стереотактичні заходи, а також про можливість оперативного втручання.

Він наголосив також, що Тимошенко має продовжувати лікування у лікарні, її виписка й повернення у в'язницю не було б позитивним рішенням.

Із 30 грудня 2011 року Тимошенко відбуває покарання за вироком до 7 років позбавлення волі за перевищення влади під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році.

Однак 9 травня 2012 року вона була переведена з Качанівської виправної колонії в Харкові на лікування до лікарні "Укрзалізниці".

Зараз ви читаєте новину «Власенко запевнив, що не говорив із представниками ЄС про лікування Тимошенко за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі