субота, 01 лютого 2014 16:00

В Україні йде боротьба за демократичне майбутнє Європи - держсек США

В Україні йде боротьба за демократичне майбутнє Європи - держсек США
Джон Керрі Фото: reuters.com

На саміті з безпеки в Мюнхені держсек США Джон Керрі заявив, що ніде боротьба за демократичне майбутнє Європи не є сьогодні більш важливим, ніж в Україні.

"Переважна більшість українців прагнуть жити вільно в безпечній і процвітаючій країні. Вони борються за право спілкуватися з партнерами, які допоможуть їм реалізувати їх прагнення", - сказав Керрі, виступаючи на саміті.

Він підкреслив, що США і Євросоюз "солідарні з народом України в цій боротьбі", передає українська служба "Радіо Свобода".

Керрі вважає, що Росія та інші країни не повинні дивитися на європейську інтеграцію своїх сусідів як на програшний варіант.

"Фактично уроки останніх півсотні років полягають в тому, що ми можемо досягти набагато більшого, коли США, Росія і Європа будуть спільно працювати", - підкреслив Керрі.

Держсекретар очолює делегацію США на мюнхенській конференції з безпеки, яка почалася 31 січня. У кулуарах конференції 1 лютого він планує зустрітися з лідерами української опозиції Віталієм Кличком і Арсенієм Яценюком. Офіційну делегацію України очолює міністр закордонних справ Леонід Кожара.

Зараз ви читаєте новину «В Україні йде боротьба за демократичне майбутнє Європи - держсек США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі