пʼятниця, 26 жовтня 2012 16:10

В інтернет-ЗМІ було найменше політичної джинси - експерт

В інтернет-ЗМІ було найменше політичної джинси - експерт
Фото: vybory.mediasapiens.ua

В регіональних ЗМІ домінувала Партія регіонів.

Про це під час прес-конференції, представляючи результати медіамоніторингу за 30 липня- 21 жовтня, розповів голова комітету "Рівність можливостей" Олександр Чекмишев.

"Отримуючи інформацію зі ЗМІ, виборцям було важко зробити вибір. В регіональних ЗМІ домінувала Партія регіонів. Відносний баланс між Партією регіонів і "Свободою" був на Івано-Франківщині, на Львівщині перевага була на боці УДАРу, і лише на Закарпатті переважав негатив до Партії регіонів", - сказав експерт.

За його словами, особливістю цих виборів є відкритість дебатів між політиками та партіями.

"Партії не змагалися програмами. Канали не розмежовували діяльність президента і прем'єра та агітацію. Редакційна політика більшості телеканалів підпорядкована не інтересам виборців, а інтересам власників, лояльним до партії влади", - сказав Чекмишев.

Він зауважив, що лише телеканал Інтер продемонстрував найбільше прагнення до збалансованості, а позитивною тенденцією останнього місяця можна вважати підписання меморандуму про чесні вибори серед загальнонаціональних каналів.

"Головна тенденція в пресі - газети поділилися на два табори. "Газета по-українськи", "Коментарі", "Сільські вісті", "Дзеркало тижня" критикували владу. Газети "Голос України", "Сегодня" та "Факти і Коментарі" - навпаки", - додав експерт.

За словами Чекмишева, саме інтернет-сайти були найзбалансованішими і в інтернеті було найменше джинси.

"Вперше увага штабів була прикута до інтернет-ЗМІ та блогосфери. Але докорінно на вибір виборців вона не вплинула. За даними Центру "Демократичні ініціативи", лише 8% виборців користувалися інформацією інтернету, щоб зробити свій вибір", - наголосив експерт.

Зараз ви читаєте новину «В інтернет-ЗМІ було найменше політичної джинси - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі