четвер, 23 березня 2023 19:18

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЄС підтримали обмеження цін на російську нафту

В ЄС підтримали обмеження цін на російську нафту
В ЄС підтримали обмеження цін на російську нафту. Фото: pixabay.com

Лідери держав-членів Європейського Союзу погодились продовжувати санкційний тиск на країну-агресорку Російську Федерацію.

Йдеться, зокрема, про обмеження цін на нафту, аби покарати її за повномасштабне вторгнення в Україну. Про це повідомила "Європейська правда".

"Європейська Рада підкреслює важливість і невідкладність активізації зусиль для ефективної імплементації санкцій на європейському та національному рівнях. І твердо зобов'язується ефективно запобігати і протидіяти їх обходу в третіх країнах і з боку третіх країн", – заявили лідери ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС перерахував транш Україні: яка сума допомоги

"Європейський Союз посилить свою роботу з партнерами з метою протидії неправдивим російським наративам та дезінформації про війну", – також заявили в ЄС.

Торік у грудні запрацювало ембарго на постачання російської нафти у країни ЄС. Рада ЄС встановила граничну ціни на нафту і нафтопродукти та оливи з Росії на рівні $60 за барель.

Також ЄС запровадив дев'ятий пакет санкцій проти РФ, під які потрапили російські банки.

У лютому Євросоюз затвердив десятий пакет санкцій проти Росії, нові обмеження на імпорт та експорт.

Зараз ви читаєте новину «В ЄС підтримали обмеження цін на російську нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі