субота, 25 лютого 2023 12:51

ЄС ухвалив десятий пакет санкцій проти РФ - Боррель розкрив деталі

ЄС ухвалив десятий пакет санкцій проти РФ - Боррель розкрив деталі
ЄС ухвалив новий пакет санкцій проти Росії. Фото: ukrinform.ua

Євросоюз затвердив десятий пакет санкцій проти Росії.

Обмеження застосовано до 121 фізичної та юридичної особи. Про це у Twitter повідомив глава дипломаті ЄС Жозеп Боррель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада запровадить нові санкції проти РФ і передасть Україні танки

"Значні нові обмеження на імпорт та експорт, заборона російських пропагандистських засобів масової інформації. Ми залишаємось єдиними у своїй рішучості завдати шкоди російській військовій машині", – наголосив Боррель.

За його словами, до санкційних списків потрапили, зокрема, ті, хто відповідальний за депортацію та примусове усиновлення щонайменше 6 тис. українських дітей.

"Це явне порушення міжнародного права, в тому числі Женевської конвенції, про що я говорив в Раді Безпеки ООН", – додав Боррель.

Держдеп США до річниці повномасштабного російського вторгнення в Україну оголосив про нові візові та фінансові санкції проти російських фізичних та юридичних осіб. Наклали фінансові санкції на низку компаній, що працюють у секторі оборони Росії й допомагають їй ухилятись від запроваджених санкцій.

Запровадили також візові обмеження для 1219 російських військових за дії, що загрожують або порушують суверенітет, територіальну цілісність або політичну незалежність України.

Зараз ви читаєте новину «ЄС ухвалив десятий пакет санкцій проти РФ - Боррель розкрив деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі