середа, 10 березня 2010 08:23

Ющенко порадив Януковичу не слухати своїх партійців

Ющенко порадив Януковичу не слухати своїх партійців

Віктор Ющенко називає неконституційними зміни в регламент Верховної Ради щодо порядку формування коаліції.

Про це він заявив у вівторок журналістам на прес-конференції.

"Сьогодні більшість депутатів висловили антиконституційну думку, що імператив Конституції, що коаліцію формують фракції, можна тлумачити і по-іншому: що коаліцію можуть сформувати як фракції, так і депутати", - відзначив Ющенко, повідомляє  Лігабізнесінформ.

За словами Ющенка, ухвалення таких змін - "гарний тест для України в цілому і, зокрема для президента - чи зможе він виконувати свої функції як Гарант Конституції або ж віддасть перевагу партійній доцільності".

"Я порадив би президентові задуматися над своєю місією і не допустити неконституційного і незаконного розвитку подій в українському парламенті. Я б дуже хотів, щоб Віктор Федорович став сильнішим за обставини", - підкреслив Ющенко.

При цьому він додав, що прекрасно розуміє, чому партія Януковича зацікавлена в тім, щоб він підписав цей закон.

"Я прекрасно розумію, куди штовхає його (Януковича) партія: "Ми у фаворі, Вікторе Федоровичу. Ми переможці. Переможців не судять! Народу дайте ковбаси за будь-яку ціну!" Але насправді це не так", - заявив Ющенко.

9 березня Верховна Рада внесла зміни до регламенту, що передбачають формування коаліції не тільки фракціями, але і народними депутатами.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко порадив Януковичу не слухати своїх партійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі