понеділок, 06 квітня 2009 14:16

Ющенко не розпускає Раду, бо боїться імпічменту

Ющенко не розпускає Раду, бо боїться імпічменту
Член фракції НУ-НС Роман Зварич вважає, що у разі підписання президентом указу про розпуску парламенту Верховна Рада розпочне процедуру імпічменту Віктору Ющенку.

Про це він сказав в інтерв"ю журналістам у понеділок.

"Як тільки буде виданий указ президента про розпуск парламенту, який буде насправді незаконним, я можу точно сказати, якою буде реакція Верховної Ради – вона буде визначена в порядку початку процедури імпічменту за ознаками злочину в діяннях президента", - сказав він.

"Це буде кваліфікуватися як перевищення владних повноважень", - додав Зварич.

На його думку, Ющенко розуміє, що його дії можуть призвести до подібного розвитку ситуації і тому досі не підписав цього указу.

"Коли йому підсовували цей документ, бо я точно знаю, що указ був готовий, президент зрозумів, що його штовхають на злочин. І тому він схаменувся і сказав: "Ні, немає підстав, хлопці, не валяйте дурня", - сказав Зварич.

Разом з тим член Блоку Литвина Олег Зарубінський висловив думку, що наразі глава секретаріату президента Віктор Балога намагається вмовити президента все ж таки підписати указ про розпуск парламенту.

"Очевидно, що зараз іде процес доламування, дотискування президента збоку Балоги і частини Партії регіонів, насамперед групи Фірташа, для того, щоб президент видав указ про дострокові вибори і позиціонував це в інформаційному просторі як одночасні парламентські і президентські вибори. Тобто і президент буцімто іде на дострокові вибори, які насправді є черговими, і Верховна Рада", - сказав він.

При цьому Зарубінський висловив сумнів у тому, що подібні наміри секретаріату будуть здійснені, оскільки, як і у жовтні 2008 року, у президента немає підстав для дострокового розпуску парламенту.

"Якщо тоді йому не вдалося це провести, то і зараз не вдасться", - сказав він.

Сьогодні Президент Віктор Ющенко підтвердив готовність ухвалити рішення про одночасне проведення дострокових президентських і парламентських виборів за умови зміни виборчої системи та скасування необмеженої недоторканності депутатів.

За матеріалами: Українська правда, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не розпускає Раду, бо боїться імпічменту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі