понеділок, 31 жовтня 2022 21:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Український дипломат пояснив, чому США не визнають Росію спонсором тероризму

Український дипломат пояснив, чому США не визнають Росію спонсором тероризму
Усі кроки, які США ухвалили проти Росії – дуже близькі до надання статусу спонсора тероризму, сказав Володимир Єльченко. Фото: Сергій Старостенко, журнал "Країна"

Сполучені Штати Америки поки що не планують визнавати країну-агресорку Російську Федерацію державою-спонсором тероризму.

Вашингтон не хоче спалювати всі мости з Москвою. Про це сказав колишній постійний представник України в ООН, експосол у США і РФ Володимир Єльченко в інтерв'ю "РБК-Україна".

"У них є безліч питань, що не пов'язані з Україною. Наприклад, ядерне озброєння, боротьба з тероризмом, економічні питання. Надання статусу країни-спонсора тероризму – це означає фактично її повну ізоляцію і заборону мати з нею будь-які справи. Наприклад, якщо Росії нададуть такий статус, то державний секретар США не матиме права взагалі розмовляти з Лавровим", – пояснив дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський генерал сказав про становище Путіна і російської армії

Усі кроки, які США ухвалили проти Росії – дуже близькі до надання статусу спонсора тероризму, сказав колишній посол.

"Я не бачу великої різниці. Нам би, звісно, хотілося, щоби була така "вивіска" – "Росія – спонсор тероризму". Але насправді це вже всі й без цього розуміють. Якщо Росія буде надалі себе поводити так, як зараз, то Штати не забаряться визнати її спонсором тероризму", – сказав Єльченко.

У вересні президент США Джозеф Байден заявив, що Росію не визнають державою-спонсором тероризму.

Визнання РФ країною-спонсоркою тероризму Вашингтоном не змусить Кремль припинити війну проти України, пояснили у Держдепі.

Росію все ж таки треба визнати спонсором тероризму, тиск потрібно збільшувати, заявив після цього президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Український дипломат пояснив, чому США не визнають Росію спонсором тероризму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі