середа, 19 жовтня 2022 15:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Американський генерал сказав про становище Путіна і російської армії

Американський генерал сказав про становище Путіна і російської армії
Росія зазнала в Україні в 3-4 рази більше втрат за вісім місяців, ніж за дев'ять років, поки вела війну в Афганістані, сказав американський генерал Девід Петреус. Фото: East News

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін вже не може зробити нічого, аби переломити динаміку війни в Україні.

Україна в результаті загальної мобілізації, організаційних зусиль, навчання військових та оборонної допомоги США і партнерів зараз має набагато більшу військову міць, ніж те, що мають російські окупанти. Про це сказав генерал Збройних сил Сполучених Штатів Америки Девід Петреус на Київському безпековому форумі, повідомив "Укрінформ".

"Росія зараз перебуває у складній ситуації, Путін вже нічого не може зробити, щоб переломити цю динаміку. "Референдуми" не призвели ні до чого. Спроба анексії чотирьох регіонів не має врешті-решт жодного значення, і ми бачимо, що Україна звільняє ці території", – сказав генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перестріляли взвод за одну хвилину" ‒ мобілізований росіянин "провоював" 12 днів

Навіть та часткова мобілізація, яку було оголошено у Росії, закінчилася тим, що більше людей залишили країну, ніж прийшли до військкоматів, зауважив Петреус.

Ті, хто надягає військову форму російської армії, отримують мінімальне навчання, вони практично не озброєні, розповів генерал.

"Це справді означає десятки тисяч додаткових солдатів зі зброєю, які можуть з'явитися на полі бою. Але українські сили зараз настільки більш потужні, настільки більш здатні воювати, ніж росіяни, що вони продовжать звільняти свої території", ‒ сказав.

Росія зазнала в Україні в 3-4 рази більше втрат за вісім місяців, ніж за дев'ять років, поки вела війну в Афганістані.

Взимку Росії буде набагато складніше вести війну, ніж Україні, також зауважив генерал.

"Не думаю, що українські війська будуть уповільнювати свій оперативний наступ з приходом зими. Логістика росіян дуже слабка, мости зруйновані, так само, як і залізничні колії, як на Кримському мосту. Для росіян існує дуже багато проблем. Зима наближається. У них навіть теплого одягу не вистачає, не говорячи вже про озброєння", ‒ заявив Петреус.

Моральний дух російських окупантів дуже низький.

"Вони не розуміють, за що вони воюють. Здебільшого на фронті представники національних меншин, яких було кинуто на лінію зіткнення", ‒ сказав генерал.

Зимою на полі бою буде складніше. Однак українська армія буде мати успіхи взимку, заявив колишній командувач військ США у Європі генерал Бен Годжес.

Війна має закінчитися наприкінці весни, сказав начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов. Зараз найважчі бої точаться в районі міст Бахмут і Соледар на Донеччині. До кінця року Херсон можуть звільнити від окупантів.

За 238 днів ЗСУ знищили понад 66 280 російських загарбників.

Зараз ви читаєте новину «Американський генерал сказав про становище Путіна і російської армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі