субота, 10 вересня 2022 08:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Держдеп пояснив, чому США не визнають РФ спонсоркою тероризму

Держдеп пояснив, чому  США не визнають РФ спонсоркою тероризму
США працюють над поразкою Росії за допомогою санкцій. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки хочуть досягти стратегічної поразки Російської Федерації, а не "вішати на неї негативні ярлики".

Визнання РФ країною-спонсоркою тероризму Вашингтоном не змусить Кремль припинити війну проти України, заявив очільник Офісу з питань координації санкцій Державного департаменту США Джим О'Браєн, передає "Укрінформ".

"Усі ярлики, про які говорять, відволікають від суті. Росія в результаті вийде з цієї війни, зазнавши стратегічної поразки", – сказав він.

США працюють над поразкою Росії за допомогою санкцій. О'Браєн наголосив, що адміністрація президента США Джо Байдена постійно контактує з Конгресом та Україною, "щоб зрозуміти, який наступний крок буде доцільним".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визнання Росії країною-спонсором тероризму – чому Байден виступає проти

Держави-спонсори тероризму – перелік країн, які, згідно з офіційною позицією Державного департаменту США, надають підтримку актам міжнародного тероризму. Внесення до списку тягне за собою жорсткі економічні та політичні санкції з боку США, зокрема заборону на постачання зброї, контроль експорту товарів подвійного призначення, заборону на економічну допомогу, а також накладення різних фінансових та інших обмежень.

Складання списку розпочали 29 грудня 1979 року. У різні періоди до нього були внесені Лівія, Ірак, Південний Ємен та Сирія. Потім додали Кубу, Іран та КНДР.

Раніше президент США Джозеф Байден заявив, що Росію не визнають державою-спонсором тероризму.

Спонсором тероризму закликав визнати Росію президент України Володимир Зеленський. Це ще більше ізолює РФ від цивілізованого світу і посприяє посиленню санкцій, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Держдеп пояснив, чому США не визнають РФ спонсоркою тероризму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі