четвер, 11 серпня 2022 13:58

Кулеба пояснив, що дасть визнання Росії країною-спонсоркою тероризму

Кулеба пояснив, що дасть визнання Росії країною-спонсоркою тероризму
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Фото: facebook.com/dmytro.kuleba

Росію необхідно якомога швидше визнати державою-спонсором тероризму.

Це ще більше ізолює її від цивілізованого світу та посприяє посиленню санкцій, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба "РБК-Україна".

"Тероризм – це дійсно друге ім'я сучасної Росії, тому визнання її державою-спонсором тероризму буде лише юридичною фіксацією реальності. На практиці це означатиме запровадження додаткових санкцій з боку Сполучених Штатів Америки й інших країн, ще глибшу міжнародну ізоляцію російського режиму та повне руйнування залишків репутації Росії на багато десятиріч", – пояснив Кулеба.

Він наголосив, що останній пункт чи не найбільш важливий, адже протягом багатьох років Росія використовувала поняття "боротьби з тероризмом" для маніпуляцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США встановлюють критерії для визнання Росії спонсором тероризму

"Саме "спільною боротьбою з тероризмом" багато років виправдовували потребу взаємодії з Росією. Під цим соусом Росія відбілювала свою репутацію в Євросоюзі після свого нападу на Грузію 2008-го та Україну 2014 року, відновлювала контакти зі США та іншими країнами", – підкреслює Кулеба.

Він також звернув увагу, що Росія нав'язувала міф про свою нібито "конструктивну роль" у протидії тероризму для виправдання власних воєн, починаючи з Чечні та завершуючи Сирією. Однак жодна з них не була справедливою чи виправданою, зауважив Кулеба.

"Внесення Росії в список держав-спонсорів тероризму назавжди зруйнує цей міф. Росія є джерелом тероризму, а не борцем із ним", – підсумував він.

11 серпня Сейм Латвії визнав насильство Росії щодо мирного населення України та інших країн тероризмом.

У спільній заяві латвійські депутати закликали держави Євросоюзу негайно призупинити туризм і обмежити видачу в'їзних віз громадянам Росії та Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба пояснив, що дасть визнання Росії країною-спонсоркою тероризму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі