субота, 01 липня 2023 05:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Українська влада розповіла директору ЦРУ плани з деокупації територій – WP

Українська влада розповіла директору ЦРУ плани з деокупації територій – WP
Вільяму Бернсу розкрили деталі звільнення України. Фото: Getty Images

Представники української влади обговорили з директором Центральним розвідувальним управлінням Вільямом Бернсом звільнення окупованних росіянами українських територій, а також початок переговорів про припинення вогню з РФ.

Поїздка Бернса, про яку раніше не повідомлялося, включала зустрічі з президентом Володимиром Зеленським та вищим керівництвом української розвідки, пише The Washington Post з посиланням на власні джерела.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін вразливий як ніколи" – генерал США заявив, що влада РФ похитнулася

У приватних розмовах військове керівництво України запевнило Бернса у тому, що вже ближче до осені ЗСУ "можуть відвоювати значну територію", перемістити артилерію і ракетні системи до кордону з контрольованим Росією Кримом; просунутися далі на схід України, а потім розпочати переговори з Москвою .

"Росія піде на переговори лише тоді, коли відчує загрозу", – сказав високопоставлений український чиновник Бернсу.

Метою візиту було підтвердити прихильність адміністрації США щодо обміну розвідувальними даними, які допоможуть Україні подолати ворога, повідомляє видання.

Український контрнаступ вже досягнув певного прогресу.

Сполучені Штати постійно підтримують зв'язок і обіцяють продовжувати надавати підтримку, щоб контрнаступ був успішним, заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Він акцентував на тому, що рішення про темпи і напрямок наступу ухвалює виключно українська сторона.

Зараз ви читаєте новину «Українська влада розповіла директору ЦРУ плани з деокупації територій – WP». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі