субота, 01 липня 2023 03:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ ЗСУ прогресує – Білий дім

Контрнаступ ЗСУ прогресує – Білий дім
Джон Кірбі розповів про український контрнаступ. Фото: Getty Images

Український контрнаступ вже досягнув певного прогресу.

Сполучені Штати постійно підтримують зв'язок і обіцяють продовжувати надавати підтримку, щоб контрнаступ був успішним, заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє CNN.

"Ми продовжуємо робити все можливе, щоб допомогти їм у контрнаступі, чи то шляхом навчань – а як ви знаєте, вони все ще проходять навчання на рівні бригад – чи то через додаткові засоби і, звичайно, порадами та інформацією", – сказав Кірбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це не шоу": Залужний розповів, що його дратує у коментарях про контрнаступ

Він акцентував на тому, що рішення про темпи і напрямок наступу ухвалює виключно українська сторона.

"ЗСУ досягли певного прогресу. І вони самі говорили про те, що він не такий значний, як їм хотілося б, але, знову ж таки, ми зосереджені на тому, щоб переконатися, що у них є все необхідне, і будемо продовжувати це робити", – додав Кірбі.

Повільні темпи контрнаступу Збройних сил України не дивують військових Сполучених Штатів. Справжня війна відрізняється від того, що на папері.

Те, що це відбувається повільніше, ніж передбачали інші люди, зовсім не дивує. Відбувається повільне та поступове просування ЗСУ, заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ ЗСУ прогресує – Білий дім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі