пʼятниця, 30 червня 2023 13:05

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це не шоу": Залужний розповів, що його дратує у коментарях про контрнаступ

"Це не шоу": Залужний розповів, що його дратує у коментарях про контрнаступ
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, що його дратує у коментарях про контрнаступ. Фото: скріншот

Українські воїни кров'ю платять за деокупацію кожного метра рідної землі.

Тому головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний каже, що його дратують зовнішні коментарі про те, що контрнаступ відбувається повільніше, ніж очікували. Про це Залужний розповів в інтерв'ю The Washington Post.

За його словами, українські війська щодня просуваються вперед, навіть якщо це лише 500 м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залужний вийшов на зв'язок. Доповів про ситуацію на півночі

"Це не шоу. Це не шоу, за яким спостерігає весь світ, на яке роблять ставки чи щось подібне. Кожен день, кожен метр дається кров'ю", ‒ сказав Залужний.

Він також наголосив, що для того, аби просуватися швидше, ЗСУ потрібно більше кожного виду зброї, а також перевага у повітрі, яку можуть забезпечити винищувачі F-16. За словами головнокомандувача, без повного забезпечення війська ці плани взагалі нездійсненні, але попри все "вони виконуються".

"Так, можливо, не так швидко, як хотілося б учасникам шоу, спостерігачам, але це їхня проблема", − додав Залужний.

Україні вдалося перехопити стратегічну ініціативу у війні. Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний. Генерал повідомив про розмову з головою Об'єднаного комітету начальників штабів Сполучених Штатів Америки Марком Міллі. Обговорили ситуацію на фронті.

Збройні сили України нині наступають на всіх напрямках фронту. Є просування на сході, зокрема, навколо Бахмута, а також на півдні, де ЗСУ займаються вирівнюванням фронту. Контрнаступ українських захисників іде за планом з точки зору ефективності, заявила 30 червня заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зараз ви читаєте новину «"Це не шоу": Залужний розповів, що його дратує у коментарях про контрнаступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі