пʼятниця, 30 червня 2023 11:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Наступаємо на кількох напрямках – Міноборони про результати контрнаступу

Наступаємо на кількох напрямках – Міноборони про результати контрнаступу
ЗСУ наступають на кількох напрямках навколо Бахмута. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України перехопили стратегічну ініціативу і наступають на всіх напрямках фронту. Є просування на сході, зокрема, навколо Бахмута, а також на півдні, де ЗСУ займаються вирівнюванням фронту.

Контрнаступ українських захисників іде за планом з точки зору ефективності, заявила 30 червня заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua. Водночас оцінювати результати та виконані задачі можуть лише військові.

"Контрнаступ – це не лише активне просування та звільнення територій. Наступальні дії включають виконання багатьох завдань. Якщо ми хочемо його оцінювати згідно з ефективністю, то це дуже багато різних задач. Зокрема, згадайте, як довго тривала підготовка обстановки в Херсоні для його звільнення. Це не було миттєво. Це була кількамісячна підготовка самої ситуації, атмосфери, потрібної для звільнення. Так само й тут виконуються певні задачі", – йдеться у повідомленні.

Надважливою задачею для наших воїнів наразі є знищення сил ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ перехопили ініціативу під Бахмутом – аналіз американських експертів

"Щодня знищуються ворожі командні пункти, техніка, танки, вертольоти, місця компактного скупчення військових. Щодня. Якби це все не знищувалося, то йшло б проти нас. Тобто коли ми перехоплюємо ініціативу – це не означає, що ми просто рухаємося вперед. Це означає, що ми підбили у ворога стільки сил, що він не може цю ініціативу зупинити вже", – підкреслила вона.

Сили оборони впевнено рухаються по флангах довкола Бахмуту.

"В саме місто ми не заходили. Але ми продовжуємо контролювати південно-західні околиці. Основні бої зараз точаться довкола міста-фортеці. І там можна говорити про те, що наступ іде на декількох напрямках. Це не тільки фланги, а значно ширший зараз фронт. Натомість ворог туди підтягнув велику кількість сил. Концентрація дуже висока. Ми працюємо в абсолютній перевазі ворога за кількістю людей і зброї", – констатувала представницяк Міноборони.

На півдні іде вирівнювання фронту для того, аби зайняти і закріпитися на потрібних рубежах. Українські військові тут рухаються з різним успіхом.

"Десь бувають дні коли це понад 1 кілометр, десь буває менше. Може бути десь і до 2 кілометрів. По-різному", – розповіла Маляр.

На Бахмутському напрямку українські захисники перехопили стратегічну ініціативу і ведуть наступ широким фронтом на флангах Бахмута. Сили оборони продовжують наступальну операцію на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках, заявив учора речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов.

Зараз ви читаєте новину «Наступаємо на кількох напрямках – Міноборони про результати контрнаступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі