четвер, 27 червня 2024 12:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб назвав найскладніші напрямки - головне зі зведення

Генштаб назвав найскладніші напрямки - головне зі зведення
На решті напрямків активних дій загарбники не проводили. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 148 бойових зіткнень.

Загалом ворог завдав по позиціях наших військ та населених пунктах один ракетний удар, 51 авіаційний удар (із застосуванням 74 КАБ), повідомив 27 червня Генеральний штаб Збройних сил України. Здійснив понад 3 тис. обстрілів, з них 127 - з реактивних систем залпового вогню.

"Вчора українські Повітряні сили та ракетні війська і артилерія уразили три пункти управління окупантів, один засіб протиповітряної оборони, два склади боєприпасів та 15 районів зосередження особового складу противника. Вже сьогодні відбулося 48 бойових зіткнень. Окупанти здійснили п'ять авіаударів (11 КАБ) та 614 обстрілів позицій наших військ. Також ворог задіяв 38 дронів-камікадзе", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти зазнали значних втрат - свіжі цифри Генштабу

На Харківському напрямку триває бій за Вовчанськ. Ситуація контрольована.

На Куп'янському напрямку з початку доби відбулось чотири боєзіткнення в районах Степової Новоселівки, Піщаного, Стельмахівки та Андріївки. Дві штурмові дії агресора ще тривають.

"Лиманський напрямок. Наразі Сили оборони відбивають дві атаки в районах Копанок та Невського. На Сіверському напрямку відбулося чотири атаки ворога. Три з них в районах Спірного та Роздолівки успіху не мали. Разом з тим, одне боєзіткнення, в районі Роздолівки, ще триває. На Краматорському напрямку окупанти не відмовляється від намірів прорватися в районі Часового Яру. Дві штурмові дії тривають", - звітує Генштаб.

Напружена ситуація на Торецькому напрямку. Агресор активний в районах Торецька, Північного та Залізного. Атаку поблизу Дружби відбито нашими захисниками.

Загостреною залишається ситуація на Покровському напрямку. За сьогодні вже відбулося 13 наступальних дій противника, дев'ять з яких успішно відбито. Тривають бої.

На Курахівському напрямку у районах Красногорівки, Георгієвки, Парасковіївки, наразі відбувається вісім боєзіткнень.

Времівський напрямок. Ворог атакує поблизу Костянтинівки.

На Оріхівському напрямку без успіху окупанти штурмували в районі Малої Токмачки.

На решті напрямків активних дій загарбники не проводили.

Росіяни на фронті намагаються окупувати Донеччину. Донецький напрямок залишається пріоритетним для армії Російської Федерації, заявив в ефірі телемарафону голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко. Наразі складна ситуація у напрямку Часового Яру, передає Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб назвав найскладніші напрямки - головне зі зведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі