пʼятниця, 28 червня 2024 10:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Forbes: армія РФ у Вовчанську могла втратити цілу бригаду

Forbes: армія РФ у Вовчанську могла втратити цілу бригаду
Втрати РФ у Вовчанську можуть стати ще гіршими. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти на Харківщині могли втратити цілу бригаду у Вовчанську.

Наступ російських військ на Харківську область міг мати на меті захопити широку і глибоку смугу території, щоб наблизити важку артилерію до Харкова, пише Forbes.

"Російські командири, можливо, сподівалися дійти до самого Харкова. Однак цього не сталося. Через кілька тижнів після початку наступу 30 тис. російських військ загрузли в місті Вовчанськ. ЗСУ розгромили елітну російську повітряно-десантну бригаду в місті. Багато російських загарбників відмовилися воювати. Якщо це підтвердиться, то це буде важка втрата для нового північного угруповання російських військ, до якого входять близько семи полків і бригад", - йдеться у матеріалі.

Втрати РФ у Вовчанську можуть стати ще гіршими, оскільки бійці цілого батальйону, які вижили, - а це сотні солдатів - уже два тижні перебувають у пастці на хімічному заводі в центрі міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали фото зруйнованого Росією Часового Яру

"Солдати РФ протримаються там недовго. Українські ВПС завдають по хімічному заводу точні бомбові удари, поступово перетворюючи його на руїни. 83-тя повітряно-десантна бригада є або була елітною групою - однією з дюжини або близько того бригадних з'єднань у довоєнному повітряно-десантному корпусі чисельністю 40 тис. осіб. Ще 2019 року бригада практикувала парашутне десантування в бою на своїх легких бронемашинах", - зазначає видання.

В Україні 83-тя повітряно-десантна бригада воювала як механізоване з'єднання на своїх гусеничних БМД і колісних БТР. Передислоковуючись на сотні кілометрів за раз у відповідь на українські атаки і можливості для російських атак, бригада воювала на півдні країни у 2023 році, а цієї весни брала участь у російській облозі східного міста Часів Яр.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 28 червня склали 540 490 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1170 загарбників. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Forbes: армія РФ у Вовчанську могла втратити цілу бригаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі