четвер, 29 червня 2023 09:41

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ перехопили стратегічну ініціативу на Бахмутському напрямку

На Бахмутському напрямку українські захисники перехопили стратегічну ініціативу і ведуть наступ широким фронтом на флангах Бахмута.

Сили оборони продовжують наступальну операцію на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках, заявив речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"На напрямку Рівнопіль-Володине на межі Донецької та Запорізької областей ЗСУ мали частковий успіх та закріплюються на досягнутих рубежах. Завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника. Здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Російські окупаційні війська чинять шалений опір. Водночас ворог зазначає значних втрат в особовому складі та техніці", – сказав він.

Автор: deepstatemap
  ЗСУ перехопили ініціативу і ведуть наступ широким фронтом
ЗСУ перехопили ініціативу і ведуть наступ широким фронтом

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 700 окупантів і Су-25: оновили втрати росіян за добу

У напрямі Кліщіївки українські бійці просунулися на 1,2 км, а в напрямі Курдюмівки – на 1,5 км. На Бердянському напрямі є просування 1,3 км. Крім того, українські захисники продовжують стримувати наступ російських військ на Лиманському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

"Також тривають запеклі бої на Бахмутському напрямку. На флангах міста Бахмут ЗСУ продовжують чинити тиск на противника, вибивають з раніше захоплених рубежів, мають успіх, закріплюються на досягнутих рубежах", – наголосив Ковальов.

Розпочалася 491-ша доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар'їнському напрямках. Протягом доби на фронті відбулося 40 бойових зіткнень.

Авіація сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу противника, п'ять по зенітно-ракетних комплексах та один по пункту управління ворога. Наші захисники знищили російський літак Су-25 та три розвідувальних дрони оперативно-тактичного рівня.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ перехопили стратегічну ініціативу на Бахмутському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі