пʼятниця, 30 червня 2023 08:06

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ перехопили ініціативу під Бахмутом – аналіз американських експертів

ЗСУ перехопили ініціативу під Бахмутом – аналіз американських експертів
Україна використає перехоплену ініціативу на Бахмутському напрямку. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Визнання стратегічної ініціативи Збройних сил України на Бахмутському напрямку пов'язане з бажанням використати цю ініціативу ще більшою мірою.

Українські війська наразі ведуть широкий наступ на Донбасі, звітують аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Українські офіційні особи підтверджують, що ЗСУ володіють ініціативою для того, аби дати зрозуміти, що українські сили оборони мають намір використовувати цю ініціативу. ЗСУ провели наступальні операції щонайменше на двох інших ділянках фронту, окрім Бахмутського напрямку і 29 червня досягли успіхів", ‒ йдеться у повідомленні.

Тим часом Кремль може мати намір взяти на себе формальний контроль над ПВК "Вагнер" після збройного заколоту і перетворити її на державну структуру. Хоча незрозуміло, чи зобов'язався російський диктатор Володимир Путін дотримуватися такого курсу дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти відступають із втратами: показали свіжі карти боїв

Військові аналітики в своєму звіті наголошують, що "вагнерівці" можуть дислокуватися і в різних частинах Білорусі.

Речник Кремля Дмитро Пєсков 29 червня відмовився відповідати на питання про місцезнаходження генерала армії РФ Сергія Суровікіна, що викликало нові спекуляції в російському інформаційному просторі. Фахівці припускають, що відмова Пєскова свідчить про те, що російські чиновники, можливо, ведуть розслідування щодо Суровікіна.

На Бахмутському напрямку українські захисники перехопили стратегічну ініціативу і ведуть наступ широким фронтом на флангах Бахмута. Сили оборони продовжують наступальну операцію на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках, заявив учора речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ перехопили ініціативу під Бахмутом – аналіз американських експертів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі