субота, 01 липня 2023 01:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Справжня війна не така, як на папері – Міллі про контрнаступ ЗСУ

Справжня війна не така, як на папері – Міллі про контрнаступ ЗСУ
Генерал Марк Міллі розповів про контрнаступ ЗСУ. Фото: Getty Images

Повільні темпи контрнаступу Збройних сил України не дивують військових Сполучених Штатів. Справжня війна відрізняється від того, що на папері.

Те, що це відбувається повільніше, ніж передбачали інші люди, зовсім не дивує. Відбувається повільне та поступове просування ЗСУ, заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, якого процитував журналіст "Голосу Америки" Джефф Селдін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маємо просування на всіх напрямках – Зеленський

"Україна бореться за своє життя, звичайно, що це відбувається трохи повільно, але це частина природи війни", – додав генерал.

Україна планує показати певні результати на фронті перед самітом НАТО у Вільнюсі. Саміт відбудеться 11-12 липня.

Плани початку контрнаступу українських захисників сповільнилися, кожен кілометр коштує життя, розповів президент України Володимир Зеленський.

Українські воїни кров'ю платять за деокупацію кожного метра рідної землі.

Тому головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний каже, що його дратують зовнішні коментарі про те, що контрнаступ відбувається повільніше, ніж очікували.

За його словами, українські війська щодня просуваються вперед, навіть якщо це лише 500 м. Він зазначив, що це не шоу, яке багато хто хотіли би бачити.

Зараз ви читаєте новину «Справжня війна не така, як на папері – Міллі про контрнаступ ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі