понеділок, 18 червня 2012 09:33

Україні потрібна альтернативна опозиція — час мобілізувати усіх чесних українців — Григорович

Україні потрібна альтернативна опозиція — час мобілізувати усіх чесних українців — Григорович
Лілія Григорович каже, що потрібна альтернативна опозиція. Фото: radiosvoboda.org

Ніша української національної демократії у країні не заповнена.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявила народний депутат від фракції НУ-НС Лілія Григорович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ющенко зібрав 300 млн. грн. в олігархів, закривши всі їхні кримінальні справи" - Соболєв

І цю нішу потрібно якнайшвидше заповнити, бо інакше Україна може втратити національний суверенітет, наголошує політик.

"Створення альтернативного опозиційного руху не просто можливе, воно потрібне — ця ніша незаповнена. Річ у тім, що сьогодні у парламенті завдяки закритим спискам стало дуже багато тих , хто зміг купити ці місця. Але нажаль замало сьогодні тих, хто іменується справжньою національною демократією. Чи вона потрібна? Їй-Богу, потрібна, бо останні дії в парламенті засвідчили, що без української національної демократії ми можемо дуже швидко втратити те, що називається державний суверенітет", - розповіла вона.

У Григорович є дуже багато претензій до об'єднаної опозиції "За Батьківщину" адже вони, на її думку, провалили найважливіші для країни голосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Григорович про виключення "Нашої України" з КОДу: "Діти, а ви на це маєте право?"

"Я читала програму об'єднаної опозиції, і виявляється що за владу є кому боротися, а за Україну — нема кому. Тому, ця ніша незаповнена ніким і нічим. І після провальних позицій об'єднаної опозиції: це голосування за закон про державну службу(вересень 2008 року), газові угоди (січень 2009), харківські угоди (2010 рік), закон про вибори (2011 рік) і 5 червня 2012 року — здача української мови, - таких провалів за 20 років українські демократичні сили не допускали. Так, ми могли помилятися, ми могли спіткнутися, ми визнаємо ці помилки. Але у насніколи предметом торгу, компромісу не стояли такі речі як мова, віра чи суверенітет. Тут — все, ми зрозуміли, що об'єднана опозиція — це інструмент, щоб отримати мандат. Але нажаль, це не інструмент українського державотворення. Ми дуже толерантно ставилися до того, що об'єднуються партії, що постає об'єднана опозиція — до закону про мови. Закон про мови отверезив нас усіх як холодний душ. Людям відкрилися очі і відкрилися серця", - акцентувала депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат про список об'єднаної опозиції: "Хто раніше встав, того і капці"

"І з огляду на це, - додала Григорович, — так, ніша української національної демократії не заповнена, і після цих провалів, я як представник її протягом 5 скликань у парламенті, можу стверджувати, що дійсно настав час мобілізувати усіх чесних українців на захист своїх національниї інтересів. Бо хтось рветься до влади, а ми хочемо захистити Україну і збудувати її на віки".

Зараз ви читаєте новину «Україні потрібна альтернативна опозиція — час мобілізувати усіх чесних українців — Григорович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі