вівторок, 29 березня 2022 22:41

Українці - не наївні люди - Зеленський про переговори з Росією

Українці - не наївні люди - Зеленський про переговори з Росією
Зеленський: довіряти можна лише конкретному результату. Фото: Укрінформ

Президент Володимир Зеленський прокоментував сьогоднішні переговори укрїнсько-російських делегацій у Стамбулі.

Про це йшлося у його черговому зверненні до українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк розповів, що дали переговори у Стамбулі

"Сигнали, які ми чуємо з переговорного майданчика, можна назвати позитивними. Але ці сигнали не заглушають розривів російських снарядів. Звісно, ми бачимо всі ризики. Звісно, ми не бачимо підстав для довіри словам, що звучать від тих чи інших представників держави, яка продовжує воювати заради нашого знищення. Українці – не наївні люди. Українці вже навчилися й за ці 34 дні вторгнення, і за минулі вісім років війни на Донбасі, що довіряти можна лише конкретному результату", -сказав Зеленський.

Зеленський також відреагував на заяву російської сторони про скорочення військової активності на київському і чернігівському напрямках.

"Так можна сказати і про Чорнобаїівку: нібито російська авіація вирішила поменше літати, а російська техніка поменше їздити", зіронізував він.

Президент заявив, що саме ефективні дії української армії змушують РФ відводити війська від столиці України. Водночас закликав не розслаблятися.

"Ситуація не стала легшою. Масштаб викликів не зменшився... У них ще багато техніки і абсолютно безправних людей, яких вони можуть відправити в котел війни. Тому ми не розхолоджуємось, не знижуємо свої оборонні зусилля... Оборона України - це завдання номер одини. Все інше похідні від цього", сказав Зеленський.

"Наші Збройні сили, розвідка, усі хто долучився до оборони - це на сьогодні єдина гарантія нашого виживання як народу, як держави", -зазначив він.

Сьогодні у Стамбулі відбулися переговори між Україною та Росією. Учасник переговорів Давид Арахамія заявив про новий міжнародний договір.

Росіяни після переговорів заявили, що "скоротять активність" у напрямку Києва та Чернігова

Наступний раунд переговорів відбудеться після доопрацювань у підгрупах, сказав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Українці - не наївні люди - Зеленський про переговори з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі