середа, 28 грудня 2022 20:39

Україна, Велика Британія, Канада і Швеція вимагають згоди Ірану на арбітраж

Україна, Велика Британія, Канада і Швеція вимагають згоди Ірану на арбітраж
Люди в Едмонтоні (Канада) вшановують пам'ять загиблих літака "Міжнародних авіаліній України", збитого іранськими військовими у січні 2020 року. Фото: Getty Images

Велика Британія, Канада, Україна і Швеція вимагають від Ірану погодитись на арбітражний розгляд спору, пов'язаного зі збиттям над його територією пасажирського літака "Міжнародних авіаліній України" у січні 2020 року.

Про це сказано у спільній заяві Міжнародної групи з координації і допомоги жертвам рейсу PS752, повідомила "Європейська правда".

Арбітражний спір ініціюється відповідно до Конвенції про боротьбу з незаконними актами, спрямованими проти безпеки цивільної авіації, йдеться у заяві.

Літак було збито "двома ракетами класу "земля-повітря", запущеними незаконно і навмисно членами підрозділу протиповітряної оборони Корпусу вартових Ісламської революції Ірану".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідери G7 зробили заяву про катастрофу літака МАУ

"Координаційна група продовжить докладати усіх можливих зусиль для притягнення Ірану до міжнародної відповідальності за його численні порушення міжнародно-правових зобов'язань за кількома договорами", – заявили.

Сьогоднішній крок є частиною комплексної стратегії, спрямованої на забезпечення прозорості і справедливості для жертв трагедії та їхніх родин, сказано у тексті.

У січні 2020 року над Іраном було збито літак "Міжнародних авіаліній України", що вилетів з аеропорту Тегерана.

Загинули 176 людей, з яких 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі члени екіпажу і двоє пасажирів були громадянами України.

Зараз ви читаєте новину «Україна, Велика Британія, Канада і Швеція вимагають згоди Ірану на арбітраж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі