неділя, 13 червня 2021 17:37

Лідери G7 зробили заяву про катастрофу літака МАУ

Лідери G7 зробили заяву про катастрофу літака МАУ
Країни G7 заявили, що Іран повинен бути прозорим і справедливим. Фото: Reuters

Країни G7 виступили на підтримку зусиль, спрямованих на прозорість та підзвітність Ірану щодо компенсацій родичам жертв катастрофи літака МАУ.

Країни також стурбовані продовженням порушень прав людини та зловживань в Ірані. Про це йдеться в їх спільній заяві за результатами саміту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіакатастрофа МАУ: країни висунули Ірану вимоги

"Ми підтримуємо зусилля, спрямовані на забезпечення прозорості, підзвітності та справедливості щодо жертв Рейсу 752 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", збитого Іраном у січні 2020 року. Ми повторюємо своє глибоке занепокоєння з приводу продовження порушень прав людини та зловживань в Ірані", - сказано в документі.

8 січня торік у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії МАУ, який здійснював рейс Тегеран - Київ. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Ніхто не вижив. Від початку іранці заявили про те, що причиною авіакатастрофи стала технічна несправність літака. А 11 січня офіційний Тегеран визнав, що літак МАУ збила ракета, а трагедія сталася "через людський чинник". Почалося розслідування, яке триває й досі.

Зараз ви читаєте новину «Лідери G7 зробили заяву про катастрофу літака МАУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі