четвер, 03 червня 2021 22:56

Авіакатастрофа МАУ: країни висунули Ірану вимоги

Авіакатастрофа МАУ: країни висунули Ірану вимоги
Країни вимагають виплатити компенсації. Фото: twitter.com/Iranian_RCS

Канада, Україна, Швеція та Велика Британія направили Ірану спільну заяву з претензіями в зв'язку зі збитим літаком МАУ.

Країни висунули низку вимог, серед яких - повний звіт про обставини, які призвели до збивання літака. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Державам, їх громадянам і резидентам на борту рейсу PS752 було завдано істотної і непоправної шкоди внаслідок трагедії, і Іран має виконати свої зобов'язання щодо забезпечення репарації групі держав у повному обсязі", - йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна відреагувала на звіт Ірану про збитий рейс МАУ

Країни вимагають публічного вибачення, повернення особистих речей жертв, запевнення в недопущенні подібних дій у майбутньому, забезпечення прозорості кримінального розслідування і компенсацію збитків, заподіяних жертвам і їхнім сім'ям в сумі, що відповідає зобов'язанням Ірану за міжнародним законодавством.

"Закликаємо Іран до співпраці з метою визначення дати офіційного початку переговорів з репарацій, які ми будемо проводити сумлінно", - йдеться в заяві.

Автори заяви також висловили солідарність із рідними і близькими жертв катастрофи, які досі переживають глибоку втрату.

Верховний суд канадської провінції Онтаріо визнав збиття літака МАУ в Ірані, що прямував рейсом PS752 "Тегеран — Київ", умисним терористичним актом.

Зараз ви читаєте новину «Авіакатастрофа МАУ: країни висунули Ірану вимоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі