вівторок, 06 жовтня 2020 10:47

Україна може бути в НАТО, якщо відмовиться від впливу Кремля - генерал США

Україна може бути в НАТО, якщо відмовиться від впливу Кремля - генерал США
Кремль усе ще має великий вплив на Україну - Бен Ходжес. Фото: whoswhos.org

Україна може стати членом НАТО. Але поки що ще піддається дуже сильному впливу Росії.

Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, американський генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес в інтерв'ю РБК-Україна.

Він вважає, що Україні для вступу в НАТО необхідно виконати велику роботу з точки зору ліберальної демократії, прозорості державних систем і судового процесу. Також необхідно відмовитися від впливу Кремля.

"Україна повинна вирішити, і її керівництво повинно вирішити, чи буде вона робити все, що потрібно з точки зору західної інтеграції, що означає повну відмову від кремлівського впливу і кримінальних грошей. Я вважаю, що дуже багато людей отримують занадто багато грошей із Росії. Тож це ускладнює завдання", - сказав Ходжес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кремль купив Зеленського" - як Росія платить за здавання державних інтересів України

Також американський генерал побоюється російської загрози з боку Білорусі.

"Немає ніяких сумнівів у тому, що Кремль бачить прекрасні можливості в нинішніх проблемах у Мінську, і вони зроблять усе можливе, щоб Лукашенко залишався при владі, поки це добре для них. Чи вони замінять його кимось, хто ще більш готовий до співпраці", - додав Ходжес.

Росія вкладає величезні кошти у модернізацію всіх компонентів військової присутності на півострові. Відбувається колонізація півострова. Коли, з одного боку, репресіями вичавлюють громадян України, а з іншого боку - завозять сотні тисяч громадян РФ.

Зараз ви читаєте новину «Україна може бути в НАТО, якщо відмовиться від впливу Кремля - генерал США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі