понеділок, 14 лютого 2022 16:57

Україну цього тижня відвідають голови МЗС Італії та Британії

Україну цього тижня з офіційними візитами відвідують міністр закордонних справ Італії Луїджі ді Майо і його британська колега Ліз Трасс.

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Автор: МЗС України
  Україну цього тижня відвідають голови МЗС Італії та Британії
Україну цього тижня відвідають голови МЗС Італії та Британії

Луїджі ді Майо приїде в Київ 15 лютого, Трасс – 17-18 лютого. Окрім того, 16 лютого Україну відвідає спікер Сейму Польщі Томаш Гродський.

"У попередні тижні відбулася безпрецедентна кількість таких візитів світових лідерів та іноземних топпосадовців. Київ перетворився на центр тяжіння міжнародної політики. Цього тижня ми продовжуємо приймати іноземних гостей. Це важливий елемент нашої стратегії стримування Росії від подальшого загострення ситуації. Вдячний нашим партнерам за підтримку України в цей напружений час", - зазначив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія допускає евакуацію своїх дипмісій з України

Голова МЗС Великої Британії Ліз Трасс мала відвідати Київ ще на початку лютого, але захворіла на коронавірус.

10 лютого Трасс їздила в Москву, де зустрілася із російським колегою Сергієм Лавровим. На пресконференції вона посперечалась із Лавровим про те, як розуміти розміщення близько 100 тис. російських військових неподалік українського кордону.

14 лютого до Києва з робочим візитом прибув канцлер Німеччини Олаф Шольц. Зустрівся із президентом Володимиром Зеленським. Планується, що днем пізніше Шольц проведе переговори в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Україну цього тижня відвідають голови МЗС Італії та Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі