вівторок, 22 квітня 2014 09:25

Українська авантюра Путіна обійдеться Росії дуже дорого - американський експерт

Українська авантюра Путіна обійдеться Росії дуже дорого - американський експерт
Фото: molbuk.ua

"Скільки коштує українська авантюра Володимира Путіна насправді? Виявляється, Росія платить досить дорого", - пише віце -президент American Foreign Policy Council Ілан Берман у статті для The Wall Street Journal, передає Цензор.НЕТ.

Як показує нова статистика Центробанку Росії, майже $ 51 млрд. витік з країни в першій чверті 2014 року. "Це втеча капіталу, згідно фінансового сайтк Quartz.com , багато в чому є результатом побоювань інвесторів через вторгнення Росії в Україну" , - йдеться в статті. Автор також відзначає зниження прогнозу економічного зростання Росії в поточному році до 1%.

"Анексія Росією Криму обертається непродуманою розтратою коштів. Кремль вже виділив майже $7 млрд. економічної допомоги півострову на 2014 рік - це кошти, які будуть витрачені на все, від інфраструктури до збільшення пенсій місцевим жителям. Навіть з урахуванням очікуваних доходів від енергетичних ресурсів Криму і економії на утриманні військово- морських баз, це витрати, які навряд чи може дозволити собі стагнуюча російська економіка" , - міркує Берман.

"Ситуація буде ще більш небезпечною, якщо економічний тиск Заходу збільшиться", - попереджає автор статті.

Колишній міністр фінансів країни Олексій Кудрін прогнозу , що маневри Москви в Україні можуть призвести до втечі капіталу в розмірі $ 160 млрд. цього року . За його висновком, в результаті російська економіка опиниться в стані застою, відзначає Берман.

"Рано чи пізно Кремлю стане значно важче продовжувати ігнорувати реальну цін , пов'язану з його політикою", - підсумовує автор, вважаючи, що це відбудеться досить скоро.

Зараз ви читаєте новину «Українська авантюра Путіна обійдеться Росії дуже дорого - американський експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі