середа, 06 лютого 2013 18:31

Україна хоче підписати Угоду про асоціацію з ЄС під час головування там Литви - Янукович

Україна хоче підписати Угоду про асоціацію з ЄС під час головування там Литви - Янукович
Глава держави зазначив, що Україну та Литву пов'язують тісні відносини. Фото: minfin.com.ua

Україна сподівається на підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом під час головування Литви в ЄС і зацікавлена в подальшому розвитку та поглибленні двосторонніх стратегічних відносин з Литовською Республікою.

Про це президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі з головою Сейму Литви Відасом Гєдвіласом, передає прес-служба Президента.

Глава держави зазначив, що Україну та Литву пов'язують тісні відносини.

"Дуже цінуємо наші стратегічні стосунки", - сказав він, наголосивши на важливості розвитку їх торговельно-економічної складової.

Говорячи про міжнародне співробітництво, Янукович подякував Литві за підтримку євроінтеграційних прагнень України та висловив сподівання на підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом у поточному році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Литви закликала Україну визначитися між ЄС і МС

"Ми б хотіли, щоб у цьому році під час головування Литви в ЄС Україна підписала угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі", - сказав він.

Глава держави нагадав, що для досягнення цієї мети нині в Україні активно впроваджуються реформи та відбувається адаптація законодавства до європейських стандартів.

Голова Сейму Литви у свою чергу зазначив - Україні варто й надалі дотримуватись динаміки реформ. Він висловив впевненість, що час, який залишився в України до саміту Східного партнерства, що відбудеться в листопаді у Вільнюсі, необхідно ефективно використати, адже ще є кілька напрямків, в яких Україні потрібно працювати для наближення до ЄС.

"Щоб Вільнюський саміт став успіхом і для України, і для Європи", - сказав Відас Гєдвілас.

Зараз ви читаєте новину «Україна хоче підписати Угоду про асоціацію з ЄС під час головування там Литви - Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі