вівторок, 05 лютого 2013 17:28

Литва закликає ЄС показати Україні чітку готовність підписати Угоду про асоціацію і ЗВТ

Литва закликає ЄС показати Україні чітку готовність підписати Угоду про асоціацію і ЗВТ
Лешкевічус підкреслив, що ЄС має дати чіткий сигнал Україні щодо Угоди про асоціацію і ЗВТ. Фото: 15min.lt

Віце-міністр закордонних справ Литви Вітаутас Лешкевічус закликає глав країн ЄС дати Україні чіткий сигнал щодо мети - підписати Угоду про асоціацію, включаючи зону вільної торгівлі.

"Зона вільної торгівлі створить стійкі економічні вигоди, як для ЄС, так і для України. Оскільки ми наближаємося до саміту Східного партнерства у листопаді у Вільнюсі, Україна повинна переконати, що країна робить прогрес, і ЄС повинен говорити не тільки про підписання Угоди про асоціацію, але також повинен почати імплементацію зони вільної торгівлі до ратифікації", - заявив Лешкевічус напередодні засідання Ради ЄС, яке відбудеться 7-8 лютого у Брюселі, повідомляє сайт зовнішньополітичного відомства Литви.

Лешкевічус підкреслив, що під час переговорів щодо зони вільної торгівлі ЄС повинен гарантувати, що відкриття ринків буде однаково вигідним для всіх країн-членів ЄС і для різних секторів економіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович у листопаді відвідає Вільнюс, щоб підписати угоду про асоціацію та ЗВТ з ЄС?

Литва буде головувати в ЄС у другій половині 2013 року.

Як повідомлялося, 6 лютого у Вільнюс із офіційним візитом прибуде президент України Віктор Янукович, повідомила 25 січня прес-секретар глави Литовської держави Дайва Ульбінайте.

Ульбінайте зазначила, що під час зустрічі багато уваги буде приділено запланованій у листопаді в Литві зустрічі членів програми Східного партнерства ЄС. Під час цієї зустрічі у Вільнюсі Україна сподівається підписати договір з ЄС про зону вільної торгівлі.

Зараз ви читаєте новину «Литва закликає ЄС показати Україні чітку готовність підписати Угоду про асоціацію і ЗВТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі