вівторок, 18 грудня 2012 10:06

Від ЗВТ з Євросоюзом шкоди буде більше, ніж від Митного союзу - Кожара

Від ЗВТ з Євросоюзом шкоди буде більше, ніж від Митного союзу - Кожара
Леонід Кожара вважає, що ЗВТ з ЄС буде шоком для країни. Фото: partyofregions.org.ua

Вступ України до Митного союзу буде менш болючішим, ніж вступ до Зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав депутат від Партії регіонів Леонід Кожара.

"Зона вільної торгівлі це буде шок для України перші роки. Нас ніхто не запрошує в Євросоюз, нас запрошують мати вільну торгівлю з ЄС. Зняти всі імпортні квоти і імпортні мита. Це означає, що в перші роки наша економіка просто відчує шок, а деякі галузі постраждають, а деякі наші виробництва, можливо, загинуть", - наголосив він.

"Регіонал" додав: "Такого ефекту від вступу до Митного союзу не буде. Більше того, буде швидка вигода. Причому досить суттєва, яка вираховується".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПР переконані: "Російський ринок нам близький ментально. А з ЄС у нас не складається"

"Важливо, щоб Митний союз погодився на те, щоби Україна приєдналася до окремих правил і процедур. Якщо це станеться, то нам обов'язково треба це робити. Оскільки це збільшує можливості конкурентоздатності української економіки", - наголосив Кожара.

Нагадаємо, у вівторок президент Віктор Янукович відвідає з візитом Москву. За даними джерел, там він може підписати угоду з Митним союзом.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Від ЗВТ з Євросоюзом шкоди буде більше, ніж від Митного союзу - Кожара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі