вівторок, 09 квітня 2013 12:16

УДАР вимагає від Пшонки перевірити законність будівництва вертолітного майданчика у Каневі

УДАР вимагає від Пшонки перевірити законність будівництва вертолітного майданчика у Каневі
Фото: lb.ua

Народні депутати від "УДАРу" Ірина Геращенко, Ростислав Павленко та Павло Розенко звернулися до Генеральної прокуратури з вимогою перевірити законність будівництва вертолітного майданчика у Каневі.

У зверненні зазначається, що на будівництво цього об'єкту держава витратила  понад 130 мільйонів гривень. В той же час, протягом півтора року існування вертолітний майданчик  прийняв лише 14 вертольотів. "Попри заявлену ініціаторами будівництва пропускну здатність об'єкту в 50 пасажирів на годину, на практиці майданчик працював менше, ніж раз на місяць. Тому виникають резонні питання щодо доцільності будівництва цього об'єкту та обґрунтованості витрат на нього значних коштів", - йдеться в зверненні, передає прес-служба партії.

"Ударівці" нагадали, що Президент Янукович неодноразово заявляв про жорстку боротьбу з корупцією, а Генеральна прокуратура України багато часу витратила, наприклад, на розслідування справ щодо колишніх урядовців і декількох з них було засуджено за матеріалами справ, в яких фігурували набагато менші суми, аніж 130 мільйонів. Депутати переконані, що, в рамках антикорупційноі програми необхідно провести перевірку щодо будівництва цього об'єкту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США про звільнення Луценка: "Це важливий крок на шляху до вирішення проблем із демократією"

Депутати вимагають від Генпрокуратури перевірити, наскільки законно витрачені державні кошти на вертолітний майданчик, чи не завдано  бюджету України значних збитків, і чи не було з боку осіб, що причетні до будівництва, зловживання владою та службовим становищем.

Представники "УДАРу" вважають, що владі, яка голосно заявляє про боротьбу з корупцією, варто нарешті розпочати цей процес з перевірки дій її представників.

Зараз ви читаєте новину «УДАР вимагає від Пшонки перевірити законність будівництва вертолітного майданчика у Каневі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі