вівторок, 31 травня 2022 13:13

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського розкритикували політику деяких членів ЄС щодо війни в Україні

У Зеленського розкритикували політику деяких членів ЄС щодо війни в Україні
Зростання цін - не найгірше, що чекає на демократичний світ із поточною політикою щодо війни в Україні. Фото: facebook.com/mpodolyak2

Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк розкритикував політику колективного Заходу, зокрема деяких членів Європейського Союзу стосовно війни в Україні.

Зростання цін - не найгірше, що чекає на демократичний світ із такою дивною політикою, написав він 31 травня у Twitter.

"Росія не має перемогти, але ми не дамо важку зброю, бо РФ може образитися. Російський диктатор Володимир Путін повинен програти, але давайте без нових санкцій. Мільйони голодуватимуть, але ми не готові до військових конвоїв зерна", - йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У новому пакеті санкцій ЄС проти Росії не буде газового ембарго - Негаммер

Імовірно, Подоляк має на увазі нещодавні заяви канцлера Німеччини Олафа Шольца про те, що Путін обов'язково має програти повномасштабну війну в Україні. Водночас фактично ФРН майже не постачає в Україну зброю.

Крім того, 27 травня Сполучені Штати Америки заявили, що не планують залучати своїх військових для сприяння вивезенню зерна з території України. Аналогічну заяву зробили й у Королівському флоті Великої Британії.

Раніше повідомлялося, що Німеччина офіційно схвалить поставку Україні зенітних комплексів Gepard. Канцлер Німеччини Шольц, якого розкритикували всередині країни й за кордоном за те, що його уряд не зміг поставити важке озброєння в Україну, пообіцяв надати протитанкові й зенітні засоби з німецьких військових запасів. Водночас федеральний міністр економіки і віцеканцлер Німеччини Роберт Габек заявив, що Берлін не може виконати всіх побажань України.

Європейський Союз розглядає питання введення у Чорне море військово-морської місії для вивезення українського зерна, експорт якого блокує Росія. Труднощі реалізації такої місії полягають у тому, щоб відкрити прохід європейським судам у порт Одеси, що регулюється Конвенцією Монтре, за виконанням статей якої стежить Туреччина.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського розкритикували політику деяких членів ЄС щодо війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі