пʼятниця, 16 вересня 2011 18:40

У Вітренко не хочуть дружити зі Львовом через націоналістичні "оргії"

У Вітренко не хочуть дружити зі Львовом через націоналістичні "оргії"

Лідер Прогресивної соціалістичної партії (ПСПУ) Наталія Вітренко не хоче мати нічого спільного з Львівською областю, де регулярно проводяться націоналістичні "оргії".

Так Gazeta.ua Вітренко прокоментувала вимогу своїх одеських однопартійців розірвати "Угоду про міжрегіональне співробітництво в рамках двох регіонів", підписану днями керівництвом Одеської та Львівської областей.

"Як можна працювати з регіоном, де місцева рада приймає націоналістичні рішення, де проводяться націоналістичні оргії? А інакше не можна назвати ні Марш вишиванок 28 квітня, ні цей шабаш 9 травня, де заборонили вшанувати пам'ять героїв визволителів. А що було у Львові 22 червня, коли не тільки наш народ, а увесь світ шанував пам'ять загиблих під час агресії нацистської Німеччини проти Радянського Союзу? На Галичині це було заборонено", - зазначила Вітренко.

Вона обурилася, що на Львівщині ставлять пам'ятники Степану Бандері, Роману Шухевичу, Євгенові Коновальцю.

"Що нам після цього робити далі? Ми представники східної православної цивілізації. Ми, що, повинні відмовитися від своїх принципів, ідей, своєї пам'яті та історії заради цього націоналізму?" - поцікавилася політик.

Вона назвала правильною реакцію одеських вітренківців на вищезгадану угоду.

"Подібний документ - це, безумовно, зрада інтересів мешканців одеського регіону", - резюмувала Вітренко.

Нагадаємо, 9 вересня голова Одеської обласної ради Микола Пундик (від Партії регіонів - ред.) підписав "Угоду про міжрегіональне співробітництво в рамках двох регіонів" з Львівською областю.

Як наслідок, одеська організація ПСПУ зажадала від Одеської обласної ради негайно розірвати угоду про міжрегіональне співробітництво з Львівською областю і прийняти рішення щодо бойкоту обласних рад усієї Галичини.

Крім того, прогресивні соціалісти зажадали від Одеської обласної організації Партії регіонів відкликати депутата Одеської обласної ради Миколи Пундика, "негідного представляти інтереси героїчної Одеської області".

Зараз ви читаєте новину «У Вітренко не хочуть дружити зі Львовом через націоналістичні "оргії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі