пʼятниця, 09 грудня 2022 15:24

Спецтема: Війна Росії проти України

У США розказали, що може стати потенційним планом закінчення війни

У США розказали, що може стати потенційним планом закінчення війни
Вашингтон засуджує масовані атаки РФ на Україну. Фото: pixabay.com

Країни "Великої сімки", зокрема Сполучені Штати Америки підтримують мирний план, який у листопаді представив український президент Володимир Зеленський.

Він міг би стати потенційним вирішенням війни, заявила пані посол США в Україні Бріджит Брінк в інтерв'ю "24 каналу". Вашингтон рішуче засуджує масовані атаки РФ на Україну.

"Зараз чітко зрозуміло: хто на стороні миру, а хто на боці війни. Президент Зеленський говорив про мирний план, який складається з 10 пунктів. Ми, США та країни G7, цей план підтримуємо, бо віримо, що це міг би бути потенційний план закінчення війни", – наголосила американська дипломатка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зробив заяву щодо закінчення війни в Україні

Вона згадала масований ракетний удар РФ 5 грудня, коли окупанти запустили понад 70 ракет по мирних українських містах. Такі дії Кремля, наголошує Брінк, говорять про те, що Москва не має намірів щодо мирного врегулювання війни.

"Абсолютно ясно, що росіяни не хочуть припиняти війну. США підтримують мир. Той мир, який був запропонований у плані Зеленського", – додала посол.

15 листопада президент Володимир Зеленський виступив перед лідерами G20 онлайн. Назвав 10 умов закінчення війни в Україні. Також попередив, що більше ніяких домовленостей типу "Мінська-3" не буде. Президент пояснив, що Україна не дасть РФ можливості перечекати та наростити сили.

Росія "хоч завтра" може закінчити війну в Україні за бажання президента Володимира Зеленського. Водночас армія Російської Федерації прагне відвоювати звільнені Збройними силами України території, бо росіяни нібито вважають їх "окупованими", заявив 8 грудня прессекретар президента країни-агресорки РФ Дмитро Пєсков.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін 7 грудня заявив, що РФ "боротиметься" за свої національні інтереси "мирними засобами", а якщо не вийде ‒ "усіма наявними". Також заявив, що війна буде тривалою. Путін також згадав про російського царя Петра I. А Азовське море назвав "внутрішнім", а також повернувся до ядерних погроз.

Зараз ви читаєте новину «У США розказали, що може стати потенційним планом закінчення війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі