пʼятниця, 19 лютого 2021 11:23

У "Слузі народу" назвали умову, за якої Степанов може піти у відставку

У "Слузі народу" назвали умову, за якої Степанов може піти у відставку
Степанов може піти у відставку через провал з вакцинацією. Фото:facebook.com/StepanovMV

Фракція "Слуга народу" може ініціювати відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова у разі провалу вакцинації.

Про це заявила депутатка з фракції Ірина Верещук в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Ми розглядатимемо таке питання. Я вважаю, що це не покарання. У будь-якому разі міністр Степанов далі не зможе, перебуваючи на посаді, бути ефективним і таким, якому довіряє суспільство. Йдеться про слово - він дав слово не тільки нам як фракції, але і всьому суспільству до кінця місяця розпочати вакцинацію", - сказала Верещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців очікують 2 хвилі вакцинації від Covid-19

Нардепка зауважила, що наступний кандидат на місце очільника МОЗ пройде ретельну перевірку. А вона ж особисто проголосувала б за голову комітету Ради з питань здоров'я Михайла Радуцького.

"Якщо буде ініційована та проголосована відставка міністра Степанова, обов'язково людина, яка номінуватиметься на посаду, буде перед тим нами екзаменуватися, протестована і рекомендована до голосування", - додала депутатка.

У МОЗ заявляли, що вакцинація від Covid-19 розпочнеться вже 15 лютого. Однак пізніше Степанов заявив, що терміни старту щеплень змінились через бюрократію із поставками вакцин.

Зараз ви читаєте новину «У "Слузі народу" назвали умову, за якої Степанов може піти у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі