понеділок, 17 жовтня 2011 15:35

У місті Януковича проспект Леніна "перейменували" на вулицю Героїв УПА

У містах Донецьку та Єнакієве два центральних проспекти були перейменовані невідомими у вулиці Героїв УПА.

Зокрема, як повідомили Gazeta.ua у прес-службі організації "Патріот України", у м. Донецьк на честь українських повстанців був перейменований проспект радянського генерала Миколи Ватутіна.

Крім того, у рідному місті чинного президента Віктора Януковича - Єнакієве - вулицею Героїв УПА назвали проспект Леніна. Там в ніч на 14 жовтня були демонтовані старі таблички з назвою вулиці і встановлені нові - "вул. Героїв УПА".

Націоналісти запевнили, що подібна акція у донецькому краї пройшла вперше і не сподобалась владі. Правоохоронці затримали представників "Патріоту України". Активістам висунули звинувачення за різними статтями Адмінкодексу і протримали у райвідділку.

На одного з "патріотівців" було складено адмінпротокол за статтею "хуліганство".

"Нашій міліції необхідно відзначитись у боротьбі з націоналістично налаштованими українцями, адже за розкриття реальних злочинів нові погони не дають", - зауважили у "Патріоті України".

За словами націоналістів, частину листівок із новими назвами вулиць було знищено комунальними службами, а інші ще досі прикрашають місто Донецьк.

Зараз ви читаєте новину «У місті Януковича проспект Леніна "перейменували" на вулицю Героїв УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі